Pensii militare

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că USL nu va diminua pensiile militare care au crescut, ea asigurându-i pe militarii în rezervă şi în retragere că USL va respecta principiul neretroactivităţii legii când va veni la guvernare şi că un drept câştigat rămâne câştigat.
„Garanţia e că, în niciun caz, USL nu va diminua pensiile care au crescut. Circulă un zvon printre militari, că, atunci când USL va veni la putere, primul lucru pe care îl va face va fi să revină cu toate pensiile la nivelul decembrie 2010, lucru complet neadevărat. Îi asigur pe to?i că vom respecta principiul neretroactivită?ii, un drept câştigat rămâne câştigat. Ca atare, cei cu pensiile mărite vor rămâne cu ele”, a spus Gorghiu, după a întâlnire cu militarii rezervişti.
Ea a precizat că USL va avea, în schimb, o problemă de rezolvat, pe care şi-a asumat-o, respectiv revenirea pensiilor care au scăzut la cuantumul din decembrie 2010.
Gorghiu a spus că sunt două iniţiative legislative semnate de senatori şi deputaţţi USL din Comisiile de apărare, dar şi de un senator PDL, prima prevăzând eliminarea capitolului 4 din Legea 329/2009 care interzice cumulul pensie-salariu, iar a doua privind un amendament la OUG 1/2011care are în vedere modalitatea de recalculare a pensiei atunci când nu se regăsesc toate documentele care atestă locurile de muncă ale unui militar.
„Alt subiect important este Legea pensiilor ocupaţionale la care vrem să revenim pentru militari. E foarte important ca legea să vină din cadrul structurilor şi să nu fie generată de parlamentari, pentru că, oricât de bine am înţelege fenomenul, cred că cel mai bine îl înţeleg cei afectaţi de legislaţie. Cred că odată proiectul elaborat şi asumat de USL, va fi inclus în programul de guvernarne 2012-2016″, a spus Gorghiu.

Leave a Reply

*

© 2018 Informatii Militare. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress & Cosmetice, Blogul Doamnelor.