Armata Română este pregătită să susțină industria națională de apărare

Vizita la fabricile din Cugir a Prim Ministrului Ludovic Orban însoțit de vicepriministrul Raluca Turcan, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de AfaceriVirgil Popescu, Ministrul Apărării, Nicolae Ionel Ciucă și ministrul Transporturilor, Lucian Bode a început astăzi, în jurul orei 10.30 – scrie cugirinfo.ro.

În fața sediului UM Cugir, premierul și echipa guvernamentală care îl însoțește pe premier a fost primită de: primarul Cugirului, Adrian Teban,viceprimarul, Călin Furdui,directorii generali de la cele două societăți de armament și muniție (Fabrica de Arme și Uzina Mecanică – Grațian Duma, respective Marin Morariu), liderii de sindicat: Ioan Neagu și Sorin Tomescu, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, europaralamentarul Mircea Hava, parlamentarii Florin Roman și Sorin Bumb, Cristian Simu – secretar de stat ME, alți oficiali de la nivel județean.După o întâlnire la sediul UMCugir (fără accesul presei), premierul, precum și cei doi minștri (Economiei și Apărării) au făcut la ieșire declarații de presă.

Ludovic Orban: „A sosit timpul să trecem de la vorbe la fapte ținând seama de legătura indisolubilă care există între industria de apărare, Ministerul Economiei și Armata română. În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi, rezultă că Armata română este hotărâtă să susțină industria de apărare, atât prin achiziții cât și prin cercetare și retehnologizare. Am promis conducerilor celor două fabric că suntem hotărâși să asigurăm comenzi pentru industria de apărare românească”.

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă a evidențiat angajamentul MApN ca banii din bugetul alocat să fie folosiți eficient pentru sectorul de apărare, iar ministerul să caute soluții în așa fel încât cercetarea și dezvoltarea din instituțiile militare care au atribuții în domeniu să se transpună concret în colaborare și dezvoltare cu industria de profit. Astăzi, la Cugir am venit să vedem Fabrica de Arme și Uzina Mecanică.

„Exisă o linie de plan pe următorii 10 ani, astfel încât industria de apărare să poată să concretizeze elemente de care Armata Română are nevoie și de asemenea, suntem într-o colaborare cu Ministerul Economiei, cu Romarm-ul, pentru a identifica toate celelalte posibilități de colaborare, iar la nivelul Ministerului Apărării Naționale, ne-am asumat ca bugetul de 2% să se regăsească cât mai mult posibil. Avem un plan care este la început, un plan pe 10 ani, care încetul cu încetul, pas cu pas, sperăm să avem un procent cât mai mare investit în industria românească”, a concuzionat ministrul Apărării.

„O să vă cam obișnuiți cu noi mergând așa la fabricile din industria de apărare pentru că, încă din noiembrie, de când suntem la guvernare, am decis împreună cu premierul și cu ministrul Apărării ca industria de apărare românească, să fie fie întreținută de Statul Român, să fie implicată în procesul de înzestrare a Armatei, iar acel 2% din PIB să se ducă în industria de apărare românească”, a spus Virgil Popescu.

Vizita la Cugir a continuat cu vizitarea expoziției de armament și muniție, precum și a poligonului de încercări de la Uzina Mecanică, la care au luat parte doar ministrul Apărării și al Economiei, Nicolae Ciucă și Virgil Popescu.

Asteptam opiniile si intrebarile dv.

Scrieti un comentariu

*

Facebook

Vezi aici >> Grupul nostru de Facebook