
Avem deja cei mai săraci ofiţeri şi generali din NATO. Acum vom avea şi cei mai săraci pensionari militari din NATO! Nici măcar în Bulgaria generalii nu au salarii sau, după trecerea în rezervă, pensii atât de mici ca omologii din România. Acum le răpim militarilor şi viziunea, speranţa la o pensie mai bună, în raport cu sacrificiile zilnice. După ce că nu îi plătim corect, similar cu salariile partenerilor din Alianţă, acum politicenii le fură militarilor români şi speranţa pentru o pensie decentă! Cum oare îi poţi impozita pensia unui militar care a fost în misiune de luptă, fie el subofiţer, maistru militar, militar angajat, ofiţer sau, după o carieră de luptă, un general? Unde anume, în ce stat parte NATO se întâmplă această mizerie?
Avem o armată subdimensionată iar noua abordare, noua lege a Parlamentului, va descuraja şi mai mult dorinţa tinerilor pentru a alege cariera militară. Şi vorbesc aici de Armata României atunci când amintesc de „cariera militară”. Nu mă refer la poliţie sau la alte instituţii care îşi asumă „caracterul militar” deşi sunt departe de restricţiile constituţionale, de viaţa plină de privaţiuni pe care o trăiesc, până la trecerea în rezervă, militarii Armatei României!
Nimeni nu are dreptul să se atingă de drepturile militarilor
Nimeni, dar absolut nimeni, nici măcar deputaţii sau senatorii nu au dreptul să desconsidere, să pună egal între soldele şi mai ales pensiile militarilor Armatei României cu orice alte structuri de bugetari. Militarul este umilul supus al poporului, este cel care peste toate pune ŢARA înaintea vieţii sale şi a familiei, este pionul pe orice tablă de şah naţională, geopolitică sau geostrategică, este cel şi singurul care a jurat să îşi apere ţara şi concetăţenii cu preţul vieţii dacă va fi nevoie! Nu confundaţi militarul cu orice altă categorie socială sau profesională! Pandemia Covid-19 a demonstrat că singurii în măsură să asigure pacea, paza şi echilibrul au fost militarii.
O lege populistă fără minte
Noua lege care asimilează pensiile de stat cu cele de serviciu ale militarilor nu ţine cont de o chestiune esenţială pentru securitatea naţională a României. Fără a face o analiză corectă, parlamentarii nu au ţinut cont de faptul că un comandant militar de nivel superior „tezaurizează” informaţii de nivel strategic. Nu mai intrăm în această analiză în profunzimea recentului mesaj al ministrului apărării naţionale, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, mesaj pe care îl puteţi citi pe acest website AICI. Ridicăm însă o întrebare extrem de simplă: dacă generalii Armatei României ies la pensie (retragere) şi nu sunt bine plătiţi, cum menţinem confidenţialitatea informaţiilor pe care aceştia le deţin?
Ce presupune un general cu pensie mică?
După cel de-Al Doilea Război Mondial, în perioada Războiului Rece, americanii şi-au dat seama că orice militar şi, cu preponderenţă ofiţerii de rang superior şi generalii, pleacă din sistem cu un bagaj de cunoştinţe militare foarte mare. Potrivit unei analize, aceste informaţii strategice îşi pierd treptat din valoare cel mai devreme după 10 ani. Altfel spus, orice ofiţer de rang superior dar mai ales un general este depozitarul unui bagaj de informaţii cu importanţă strategică timp de cel puţin 10-15 ani. Pe cale de consecinţă s-a statuat că este absolut necesar, pe temei de siguranţă naţională, ca unui ofiţer sau general să i se asigure un nivel de „wealthfare” (bunăstare) care să-i asigure un minim nivel de trai astfel încât acesta să nu încerce, să nu caute să îşi ia un nou job, să nu dorească să colaboreze financiar cu alte firme şi, mai important SĂ NU FIE TENTAT SĂ COLABOREZE CU ALTE STATE PENTRU A OFERI INFORMAŢII.
Pensiile generalilor din Armata României după noua lege
Începând cu foştii şefi ai Statului Major General, continuând cu foştii şefi ai categoriilor de forţe, în acest moment toţi cu misiuni de luptă în teatre de operaţii, absolut toţi au sau vor avea la trecerea în rezervă o pensie de aproximativ 2000 de euro, conform legii adoptate de Parlament care pune egal între pensiile speciale şi cele de stat ale militarilor.
În aceste condiţii cum să nu fie uşor pentru orice firmă sau poate chiar pentru orice stat să ofere bani, salarii, remuneraţii pentru a-i angaja pe aceşti „cei mai săraci generali din NATO”?
,,Capo dei capi” tuturor partidelor politice, organizațiilor județene de partid, cele mai organizate structuri mafiote, trebuie să răspundă de acum opiniei publice. Văd că o țineți într-o veselie cu amputarea drepturilor rezerviștilor, printr-un concurs grețos de arogare a ,,victoriei”, cerșind la vedere, de acum, voturile naivilor, idioților utili.
Prin amputarea soldelor de rezervist, denumite impropriu pensii militare, tocmai ați desființat rezerviștilor operaționali obligațiile militare după pensionare, o resursă umană valoroasă, specialiști care s-au format în zeci de ani de carieră cu efort și costuri.
Se pune de acum întrebarea: cine îi va înlocui? Și-au trimis cumva ,,Capo dei capi” toți ciracii, lipitorii de afișe, consilierii, amantele, sinecurile, colectorii de șpăgi, etc., să se înscrie pentru a deveni rezerviști voluntari în locul cadrelor militare în rezervă?
Rezerviștii pensionari militari nu mai vor să moară pentru o țară care-i umilește încontinuu în ultimii 10 ani și nu mai au nici o obligație morală de acum. Nici militarii activi nu au motive de bucurie, nu mai au o predictibilitate a carierei, tocmai văzând ce-i așteaptă, care este recunoștința societății pentru sacrificiile lor în teatrele de operațiuni și în poligoanele de antrenamente din țară.
Dar se pare că ați primit exact ce v-ați dorit, mușteriilor. V-am avertizat de faptul ca nu care cumva să își ceară militarii drepturi egale cu civilii cum ar fi: dreptul de a fi ales, libertatea întrunirilor, libertatea de exprimare, libertatea de mișcare, dreptul să aibă încă un serviciu sau propria afacere, dreptul să se asocieze în sindicate, dreptul de a face grevă, și multe alte drepturi civile cărora militarilor le sunt restricționate.
Iată că prin nesimțirea, lipsa de responsabilitate a politicienilor vremelnici în goana după voturi prin Grădina Domnului plină de idioți utili, tocmai ce au pus militarii în postura să ceară anularea secţiunii a 3-a ,,Interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți” din Legea nr. 80/ 1995 privind statutul cadrelor militare, respectiv art.28 lit. a) b) c); art.29 lit.a) b) c) d) e) g) h); art.30 lit. a) b), precum și anularea obligațiilor militare după pensionare prevăzute în Legea nr. 446/2006. Nici o altă categorie de salariați nu are obligații militare după pensionare!
Ar mai fi de precizat faptul că militarii români, au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari, cu toate că sunt permanent la ordin, stau aproape toată viața departe de familie, participă la misiuni de război sau sunt prin poligoane și, foarte important, așa cum am arătat, au restrânse mai multe drepturi constituționale.
Acestea fiind spuse, de acum începând, la luptă mușteriilor! Să nu uitați să vă luați și parașutele, nu cele din dotare ci cele de prin organizațiile centrale și locale de partid, de prin instituțiile statului, mușteriilor! La luptă!
PS Postarea este un pamflet și trebuie citit și înțeles ca atare!
Actuala legislație trebuie modificată urgent, pentru toți cavalerii dreptății și echității. La declararea stării de asediu/mobilizare/război îndeplinirea serviciului militar este obligatorie doar pentru:
-militarii activi.
-pensionarii militari bărbati și femei, fiind rezerviști operaționali.
-barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani și rezerviștii voluntari.
Așadar, în prezent, există PRIVILEGII SPECIALE pentru bărbații civili peste 35 de ani, pentru femeile civile de toate vârstele, de a nu avea obligatii militare pentru apărarea propriei țări!
Prin urmare, trebuie modificat Art.3 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, să aibă următorul conținut:,, La declararea stării de mobilizare/asediu/război, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen ori rezervist concentrat/mobilizat devine obligatorie pentru bărbații și femeile cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar. ”
Salariile militarilor și pensiiile sunt în funcție de prețul de cumpărare în țara respectivă, nu de NATO.
În ce privește unii ofițeri și generali care aveau informații erau egal cu zero la un stat slab fără importanță.Pe nimeni nu interesa și nu interesează armata română care este minusculă și la mobilizare zero. Eventual unii ofițeri și generali pot deține informații foarte prețioase în ce priveste afaceri personale. Pe probabilul inamic îl interesează marile puteri în ce privește cercetările tehnice militare, arme psihotronice, cosmice, nucleare și informații mai deosebite, nu de la români unde unii generali nu știau să citească o hartă.