Comandant nou la Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est

Generalul de brigadă Cristian Dan a preluat vineri, 12 iunie, comanda Diviziei Multinaționale de Sud-Est de la generalul de brigadă bulgar Plamen Yordanov, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul Comandamentului din București.

Generalul de brigadă Cristian Dan a îndeplinit, din august 2017, funcția de comandant al Brigăzii Multinaționale de Sud-Est.

La 1 decembrie 2018, a fost promovat la gradul de general de brigadă, anul în care, în calitate de comandant al Brigăzii Multinaționale Sud-Est, a condus Exercițiul Multinațional SCORPIONS FURY 2018, exercițiu de certificare al comandamentului NATO.

Este veteran al teatrelor de operații, cu misiuni executate în Irak (2004) și Afganistan (2010 și 2013 – comandant al Batalionului 2 Manevră).

În anul 2015, obţine titlul de MASTER în studii strategice după absolvirea Colegiului de Război al Armatei SUA din Carlisle, Pennsylvania.

Pentru merite deosebite, generalul de brigadă Dan a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Național „Virtutea Militară” în grad de ofițer și medalia NATO-Non article 5 pentru operaţia ISAF.

Asteptam opiniile si intrebarile dv.

Scrieti un comentariu

*

Facebook

Vezi aici >> Grupul nostru de Facebook