În maxim o lună va fi încheiat contractul de modernizare a avioanelor IAR 99

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că în maxim o lună va fi încheiat contractul cu uzina IAR Craiova privind modernizarea avioanelor IAR 99 şi upgradarea avioanelor Şoim.

„Domnule prim-ministru, aşa cum ne-am angajat atunci când am fost împreună în vizită la IAR Craiova, am finalizat tot ceea ce a însemnat documentaţia tehnică pentru a putea să începem procedura de achiziţie a modernizării avioanelor IAR 99 şi de upgradare a avioanelor Şoim şi în felul acesta aşteptăm uzina de la Craiova să vină cu propunerea tehnică şi financiară. Sperăm ca în nu mai mult de o lună de zile să încheiem contractul. Are o alocare financiară, prima etapă – 60 de milioane de euro, a doua etapă – aproximativ 40 de milioane de euro, ca atare, uzina de la Craiova are toate şansele să reintre în partea aceasta de relevanţă a industriei de apărare româneşti „, a declarat Ciucă, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul s-a declarat convins că şi celelalte proiecte de revitalizare a industriei de apărare româneşti vor continua.

Ministrul Apărării a explicat că în cursul zilei de joi a avut o întâlnire cu liderii de sindicat din industria de apărare.

„Am discutat cu dumnealor toate aceste aspecte, atât problemele dumnealor, cât şi nevoile şi cerinţele noastre, dar cred că tot ceea ce am discutat cu domnul ministru al Economiei, Virgil Popescu, s-a realizat până în momentul de faţă şi că putem să mergem mai departe cu speranţe că industria de apărare din România se va reabilita”, a spus Ciucă.

Asteptam opiniile si intrebarile dv.

Scrieti un comentariu

*

Facebook

Vezi aici >> Grupul nostru de Facebook