Mesajul ministrului Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

Se împlinește, anul acesta, un secol de când în România s-a instituit, în mod oficial, marcarea Zilei Eroilor în ziua Înălțării Domnului. În această zi, în toate bisericile ortodoxe românești din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi, de-a lungul veacurilor, pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

An de an, militarii Armatei României duc, în această zi, lumină și flori la mormintele și monumentele celor care nu mai sunt, pentru ca noi și cei care vin după noi să ducem mai departe ființa neamului românesc.

Deși măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus nu ne permit organizarea, și în acest an, a ceremoniilor pe care eroii noștri le merită cu prisosință, tradiția nu va fi întreruptă. Vom aprinde candele de recunoștință la icoanele din casele noastre și ne vom ruga în memoria celor care și-au pus viața la temelia națiunii noastre. Ne vom ruga pentru odihna sufletelor celor care și-au împlinit, pe câmpul de luptă, jurământul de credință față de Țară. Avem o datorie de onoare să ne aducem aminte de toți aceşti bravi români nu doar cu prilejul unor evenimente care marchează marile momente istorice ori la sărbătorile consacrate, ci permanent trebuie să le fim recunoscători pentru sacrificiul lor!

Fiecare zi pe care o trăim în pace, în libertate, ca o națiune stăpână pe propriul destin se datorează celor căzuți în războaiele din trecut ori în misiunile îndeplinite, în prezent, în teatrele de operații ori pe teritoriul național.

Datorăm respect și recunoștință veteranilor celui de Al Doilea Război Mondial și veteranilor teatrelor de operații deopotrivă, celor răniți, precum și familiilor celor căzuți eroic la datorie.

Dumnezeu să îi binecuvânteze pe militarii români, pe eroii Armatei României, pe veterani şi familiile lor. Dumnezeu să bincuvânteze România!

Hristos S-a Înălțat !

Nicolae-Ionel Ciucă,

MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE

Asteptam opiniile si intrebarile dv.

Scrieti un comentariu

*

Facebook

Vezi aici >> Grupul nostru de Facebook