Ministrul rus al apărării vrea ca navele marinei să facă o vizită în porturile Forţelor Navale Franceze

Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a purtat, în cursul zilei de joi, o discuție telefonică cu omologul său francez, Florence Parly. În cadrul acestei discuţii, generalul Serghei Shoigu i-a propus ministrului francez un schimb de vizite a navelor de luptă ale celor două țări, dar și invitat oficiali militari francezi la forumul Armatei și la Jocurile internaționale ale armatei care au loc anual în Rusia.

Ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, i-a făcut ministrului francez al Apărării o propunere, care pe mulţi îi va face să râdă cu gura până la urechi, şi anume ca o navă militară franceza să viziteze unul dintre porturile rusești şi de ce nu, marina rusă să procedeze la fel, să trimită o navă într-un port din Franţa.

„Generalul Serghei Shoigu, a propus să înființeze grupuri de experți inter-agenții ruse-franceze pentru securitate, să plănuiască schimburi de studenți pentru a dezvolta legături de educație militară, precum și să pregătească o vizită a unei nave din marina franceză într-unul din porturile rusești și să trimită o navă a marinei ruse într-un port francez, a precizat serviciul de presă al ministerului rus al Apărării, citat de agenţia TASS.

Serghei Shoigu a confirmat că experții francezi sunt invitați să participe la forumul tehnic internațional al armatei și la Jocurile internaționale ale armatei în august-septembrie 2020. Părțile au discutat și despre „măsuri de combatere a răspândirii COVID-19, cooperare militară bilaterală și probleme de control al armelor”, se mai precizează în comunicatul de presă al ministerului rus al Apărării.

Ministerului rus al Apărării susţine că cei doi miniştrii ai apărării au făcut schimb de opinii cu privire la situația actuală din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord și au dezbătut punerea în aplicare a acordurilor încheiate în cadrul unei reuniuni în format „2 + 2″ a miniștrilor apărării și de externe, din septembrie 2019.

Asteptam opiniile si intrebarile dv.

Scrieti un comentariu

*

Facebook

Vezi aici >> Grupul nostru de Facebook