Planuri de cooperare între MApN şi industria de apărare

Ministrul apărării naţionale Nicolae-Ionel Ciucă a declarat astăzi că a pus la dispoziția Ministerului Economiei proiecția pe 10 ani în ceea ce privește planurile de înzestrare pentru Armata României.

Nicolae-Ionel Ciucă:

Am participat, astăzi, alături de premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul economiei, Virgil Popescu, și alți colegi din Guvernul României, la o vizită de lucru la Cugir, unde funcționează doi agenți economici importanți pentru industria de apărare din țara noastră: Uzina Mecanică și Fabrica de Armament.

A fost reafirmată cât se poate de clar, prin vocea premierului, viziunea strategică de a reconecta industria de apărare a României la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar înzestrării Armatei României cu tehnică modernă în următorii ani.

Am asigurat, atât conducerea Guvernului, cât și pe reprezentanții industriei de profil, că nivelul de ambiție al Ministerului Apărării Naționale este ca toate programele de înzestrare să angajeze, la
maximum posibil, industria românească de apărare.

Este o direcție strategică în care armata angajează resurse importante. Alocarea de 2% din PIB trebuie să se regăsească din ce în ce mai mult în investiții în capacități de producție moderne și locuri de muncă înalt calificate create în țara noastră.

În paralel, vom fructifica potențialul de cercetare științifică și inovare al structurilor armatei noastre, care vor fi angrenate, împreună cu partenerii din industrie, în dezvoltarea unor soluții competitive, interoperabile la nivel aliat și adaptate nevoilor operaționale ale organismului militar.

Pentru ca toate acestea să fie posibile, este nevoie de viziune, predictibilitate și stabilitate financiară și, nu în ultimul rând, de sincronizarea eforturilor tuturor partenerilor.

Am pus la dispoziția Ministerului Economiei, cu care avem o colaborare excelentă, proiecția pe 10 ani în ceea ce privește planurile noastre de înzestrare și finanțarea acestor programe, astfel încât industria de apărare să-și pregătească strategiile de dezvoltare în concordanță cu acestea.

Asteptam opiniile si intrebarile dv.

Scrieti un comentariu

*

Facebook

Vezi aici >> Grupul nostru de Facebook